Vepřové závitky s olivou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 4 ks olivy 2 špalíčky špek 2 lžíce plnotučná hořčice 2 plátky anglická slanina 1 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř 2 plátky vepřová krkovice
Postup Vepřové závitky s olivou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici nebo kýtu rozklepeme na větší plát, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
Na jeden kraj masa pokládáme uzenou slaninu, proužek špeku pro vůni, čtvrtku vejce, dvě olivy a sterilovanou okurku. Do těchto závitků si může každý zabalit cokoliv podle své chuti. Plátek srolujeme do závitku, boky balíme dovnitř a utahujeme. Závitky upevníme párátky a vložíme do pekáčku, který trošku vymažeme olejem nebo sádlem
Závitky podlijeme asi 1 cm vody a vložíme do trouby předem vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě pečeme prvních 15 minut, pak ubereme na 170 °C a dopékáme, dokud není maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, kterou závitky pustily, popřípadě přeléváme vodou
Vepřové závitky s olivou podáváme s bramborem nebo rýží.