Vepřové závitky s kysaným zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 1 ks cibule 10 dkg sádlo vegeta 10 dkg hladká mouka 4 ks vepřové maso mletý černý pepř 1 ks kysané zelí
Postup Vepřové závitky s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Čtyři vepřové plátky z kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Z kysaného zelí vymačkáme vodu a v misce smícháme se lžící cukru. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Kysané zelí rozložíme na plátky masa, svineme do závitku a spíchneme párátkem. Na rozpáleném sádle nebo oleji závitky zprudka osmahneme a vyjmeme. Na zbylém tuku osmažíme nakrájenou cibuli dotmava. Vložíme smažené závitky zpátky do pánve, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké závitky vytáhneme, zahustíme hladkou moukou, šťavu scedíme a dochutíme pepřem, solí nebo vegetou
Vepřové závitky s kysaným zelím podáváme s vařenými brambory.