Pangasius v pikantní marinádě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 5 lžic olej sůl máslo 1 lžíce sekaná petrželka 1 lžíce mleté feferony v soli 4 ks filé pangase
Postup Pangasius v pikantní marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kousky pangase osolíme a vložíme do nádoby, ve které budeme marinovat. Česnek oloupeme a prolisujeme
Ve skleničce si rozmícháme olej, feferonky, česnek a petrželku a hotovou marinádu nalijeme na připravenou rybu a rovnoměrně ji rozetřeme. Pangase necháme naloženého nejlépe přes noc v chladničce
Druhý den rozpustíme na pánvi máslo - na velmi mírném ohni, aby se nepřepálilo. Vložíme pangase a pozvolna opékáme, stačí 5 minut po obou stranách
Pangase v pikantní marinádě podáváme s bramborovou kaší. Takto připravený pangasius je jemně pikantní.