Teplý salát s pangasiusem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 balíček těstoviny
1 ks větší cibule
1/2 sklenky sterilovaná paprika
400 g pangasius
1 plechovka sterilované žampiony (400g)
alpská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu "na skus", propláchneme a scedíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilované žampiony (malé hlavičky) i papriku scedíme, žampiony nakrájíme na čtvrtky a papriku pouze překrájíme na kratší nudličky. Pangasiuse nakrájíme na silnější nudličky

  2. Cibulku zalijeme trochou vody, přidáme lžíci nálevu ze žampionů a lžíci nálevu z papriky, uvedeme do varu a 3 minuty provaříme. Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm žampiony. Přidáme papriku, poprášíme solí a ještě 3 minuty restujeme. Cibulku vyndáme a vmícháme ji do žampionů. Pangasiuse dáme do výpeku po cibulce, podlijeme mírně vodou i nálevem a dusíme asi 5 minut. Pak rybu poprášíme solí, promícháme a necháme ještě asi 3 - 5 minut dusit

  3. Na talířky rozdělíme teplé těstoviny (oku lahodící mašličky), na ně navrstvíme pangasiuse a vše posypeme teplou zeleninou se žampiony

  4. Teplý salát s pangasiusem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!