Pangasius v jogurtové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 120 g máslo 2 ks paprika 5 lžic mléko 3 ks rajče 1 ks citron 2 ks mrkev 1 ks bílý jogurt 1 svazek jarní cibulka 2 lžíce sladký kečup směs koření na ryby 1000 g filé pangasius
Postup Pangasius v jogurtové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Pangasius filé rozkrojíme na poloviny a posypeme kořením na ryby. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíčky. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme také na kolečka
Na jogurtovou omáčku dohladka smícháme jogurt, vejce, mléko a kečup
Máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na dno remosky. Posypeme mrkví, rajčaty a paprikou a poklademe plátky ryby. Posolíme, poklademe plátky citronu a posypeme jarní cibulkou. Pečeme doměkka. Před dopečením polijeme pangasiuse jogurtovou omáčkou a chvíli zapečeme
Pangasiuse v jogurtové omáčce podáváme s hranolky, ale výborně chutná i s bramborovou kaší.