Krémová polévka z červené řepy recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 2 kostky žervé 1 l zeleninový vývar červený vinný ocet 2 ks jarní cibulka 5 ks červená řepa mletý barevný pepř
Postup Krémová polévka z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu (středně velké kusy) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme
V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme cibulku a osmažíme. Přidáme řepu a také 1 - 2 minuty restujeme. Řepu osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka (cca 30 minut). Na závěr přidáme žervé bez příchuti, necháme projít varem a odstavíme. Polévku z červené řepy tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a vinným octem
Krémovou polévku z červené řepy podáváme horkou. Můžeme doplnit krutonky, případně jen dozdobit podle vlastní fantazie - kousky povařené řepy a bylinkou.