Krémová polévka z červené řepy recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 kostky žervé
1 l zeleninový vývar
červený vinný ocet
2 ks jarní cibulka
5 ks červená řepa
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu (středně velké kusy) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme cibulku a osmažíme. Přidáme řepu a také 1 - 2 minuty restujeme. Řepu osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka (cca 30 minut). Na závěr přidáme žervé bez příchuti, necháme projít varem a odstavíme. Polévku z červené řepy tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a vinným octem

  3. Krémovou polévku z červené řepy podáváme horkou. Můžeme doplnit krutonky, případně jen dozdobit podle vlastní fantazie - kousky povařené řepy a bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!