Pangasius ze Švédska recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 10 ks brambory kmín 1 svazeček pažitka 1 ks pórek 3 ks mrkev 2 - 3 kelímky zakysaná smetana 200 g tvrdý sýr mletý černý pepř koření na ryby 1 kg pangasius
Postup Pangasius ze Švédska
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Brambory a pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nastrouháme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem
Pekáč vymažeme máslem a naskládáme na dno kolečka brambor. Osolíme je a okmínujeme. Na brambory rozložíme připravenou směs. Pangase osolíme, posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme do pekáče. Pangase ze Švédska dáme zapéct do trouby na 15 minut při 200 °C
Mezitím si připravíme omáčku ze 2 zakysaných smetan, kopru a pažitky nebo jiných bylinek. Přidáme trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu bylinkovou smetanu a zasypeme sýrem. Ztlumíme teplotu na 175 °C a pečeme zhruba hodinu
Pangase ze Švédska ihned podáváme.