Čokoládový cheesecake recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

90 g máslo
40 - 50 g máslo
čokoláda
60 g cukr moučka
1 balíček čokoládová poleva
1 balíček ztužovač šlehačky
100 g mléčná čokoláda
250 g plnotučný tvaroh
200 g kakaové sušenky
100 g kakaové sušenky
200 g smetana ke šlehání 40%

Postup přípravy receptu

  1. 200 g sušenek, třeba kakaových věnečků, si rozdrobíme a přidáme k nim změklé máslo. Pořádně smísíme, aby vzniklo jakoby těsto. Hmotu vložíme do dortové formy s odnímatelným dnem. Pořádně rozprostřeme na dno

  2. Tvaroh, cukr a smetanu ušleháme. Nad párou si lehce rozpustíme mléčnou čokoládu (opravdu do krémové konzistence, aby nebyla moc horká). Necháme čokoládu chvíli vychladnout a přidáme k tvarohu a smetaně, umixujeme. Nezapomeneme vysypat i ztužovač

  3. Náplň nandáme na připravený korpus ze sušenek a chladíme v lednici. Nejlépe přes noc. Několik hodin před podáváním však na zákusek nalijeme čokoládovou polevu posypeme sušenkami smíchanými s trochou tvrdšího másla, aby se vytvořila drobenka, do které nastrouháme ještě několik tabulek čokolády. Použila jsem čokoládu s mléčnou náplní a když se nastrouhá, vytvoří takové pěkné dvojbarevné hoblinky, opět necháme ztuhnout

  4. Čokoládový cheesecake nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!