Čokoládový cheesecake recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 90 g máslo 40 - 50 g máslo čokoláda 60 g cukr moučka 1 balíček čokoládová poleva 1 balíček ztužovač šlehačky 100 g mléčná čokoláda 250 g plnotučný tvaroh 200 g kakaové sušenky 100 g kakaové sušenky 200 g smetana ke šlehání 40%
Postup Čokoládový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
200 g sušenek, třeba kakaových věnečků, si rozdrobíme a přidáme k nim změklé máslo. Pořádně smísíme, aby vzniklo jakoby těsto. Hmotu vložíme do dortové formy s odnímatelným dnem. Pořádně rozprostřeme na dno
Tvaroh, cukr a smetanu ušleháme. Nad párou si lehce rozpustíme mléčnou čokoládu (opravdu do krémové konzistence, aby nebyla moc horká). Necháme čokoládu chvíli vychladnout a přidáme k tvarohu a smetaně, umixujeme. Nezapomeneme vysypat i ztužovač
Náplň nandáme na připravený korpus ze sušenek a chladíme v lednici. Nejlépe přes noc. Několik hodin před podáváním však na zákusek nalijeme čokoládovou polevu posypeme sušenkami smíchanými s trochou tvrdšího másla, aby se vytvořila drobenka, do které nastrouháme ještě několik tabulek čokolády. Použila jsem čokoládu s mléčnou náplní a když se nastrouhá, vytvoří takové pěkné dvojbarevné hoblinky, opět necháme ztuhnout
Čokoládový cheesecake nakrájíme a můžeme podávat.