Zapékaný banán s čokoládovým šodó recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks banán 100 g čokoláda na vaření mletá skořice loupané mandle rozpuštěné máslo sezamová semínka tekutý med čerstvá citronová šťáva 250 ml šodó šodó
Postup Zapékaný banán s čokoládovým šodó
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme 4 středně velké banány. Ty oloupeme, rozkrojíme na půlky a podélně rozkrojíme. Máslo rozpustíme (asi 50g). Připravíme si loupané mandle, případně je spaříme a oloupeme
Větší zapékací misku vymažeme rozpuštěným máslem, vyskládáme ji banány, zasypeme mandlemi. Banány máslem potřeme, pokapeme citronovou šťávou a medem. Posypeme sezamovými semínky a dáme do vyhřáté trouby zapéct dozlatova. Zapékáme při střední až vyšší teplotě 10 - 15 minut podle typu trouby
Mezitím si v hrnečku rozpustíme čokoládu na vaření a přilijeme ji k šodó, krátce společně prohřejeme a ochutíme trochou mleté skořice
Banány rozdělíme na talířky, přelijeme čokoládovým šodó a dozdobíme podle fantazie
Hotové šodó běžně zakoupíme v supermaketu mezi mléčnými výrobky. Případně si připravíme šodó domácí.