Zapékaný banán s čokoládovým šodó recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks banán
100 g čokoláda na vaření
mletá skořice
loupané mandle
rozpuštěné máslo
sezamová semínka
tekutý med
čerstvá citronová šťáva
250 ml šodó
šodó

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme 4 středně velké banány. Ty oloupeme, rozkrojíme na půlky a podélně rozkrojíme. Máslo rozpustíme (asi 50g). Připravíme si loupané mandle, případně je spaříme a oloupeme

  2. Větší zapékací misku vymažeme rozpuštěným máslem, vyskládáme ji banány, zasypeme mandlemi. Banány máslem potřeme, pokapeme citronovou šťávou a medem. Posypeme sezamovými semínky a dáme do vyhřáté trouby zapéct dozlatova. Zapékáme při střední až vyšší teplotě 10 - 15 minut podle typu trouby

  3. Mezitím si v hrnečku rozpustíme čokoládu na vaření a přilijeme ji k šodó, krátce společně prohřejeme a ochutíme trochou mleté skořice

  4. Banány rozdělíme na talířky, přelijeme čokoládovým šodó a dozdobíme podle fantazie

  5. Hotové šodó běžně zakoupíme v supermaketu mezi mléčnými výrobky. Případně si připravíme šodó domácí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!