Citrusový medový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks bílek 1 ks citron 4 lžíce med 2 lžičky sezam slunečnicový olej 1 hrnek hladká mouka 2/3 hrnku nízkotučné mléko 1,5 lžička kypřící prášek 0,5 lžiček mleté nové koření 1/4 hrnku nízkotučný margarín 0,5 lžiček semolina
Postup Citrusový medový koláč
Postup přípravy receptu
-
Dobře omytý citron ostrouháme a vymačkáme z něho šťávu
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč o průměru 23 cm vytřeme olejem a na dno položíme papír na pečení. Margarín a 3 lžíce medu dáme do rendlíku a zahříváme na velmi mírném ohni, dokud se nerozehřejí. Rendlík odstavíme. Lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek vmícháme do medové směsi zároveň s citronovou kůrou a mlékem
Mouku prosejeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a vmícháme do směsi v rendlíku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v rendlíku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem
Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbývající med a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme koláč vychladnout ve formě
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů