Toreadorova pánev recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 snítka libeček
mletý pepř
1 ks větší cibule
0,5 lžiček drcený kmín
13 ks čerstvé žampiony
100 g uzená slanina
1 kostka zeleninový bujon
100 g gazdovská slanina
650 g býčí žlázy
2 ks větší bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme, menší žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky

  2. Na pánev do rozehřátého oleje dáme orestovat žampiony, mírně je osolíme, přidáme drcený kmín a pak je 10 minut podusíme

  3. Mezitím si na drobnější kostičky nakrájíme špek a slaninu. Každou žlázu (máme celkem 3 ks žláz) rozřízneme na 3 plátky a ty pak na menší úzké nudličky. Rozehřejeme si větší hlubší pánev, vložíme oba druhy slaniny a necháme orestovat do růžové barvy. Přidáme žlázy, libeček, rozdrobíme kostku bujonu, promícháme a necháme prudce orestovat. Šťávu, kterou maso pustí, necháme za občasného promíchání vyvařit, cca po 10 minutách přidáme cibuli a papriky, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme toreadorovu pánev 15 minut. 5 minut před koncem přidáme předem podušené žampiony, dochutíme pepřem, podle potřeby přisolíme a dovaříme

  4. Jako přílohu k toreadorově pánvi jsem zvolila brambory

  5. Poznámka: Já kupuji býčí žlázy stažené z blány. Dříve jsem je před úpravou namáčela v mléce (stejně jako ledvinky), ale přišlo mi to zbytečné. Takže žlázy i ledvinky několikrát důkladně propláchnu horkou vodou a dále postupuji podle zadaného receptu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!