Toreadorova pánev recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 snítka libeček mletý pepř 1 ks větší cibule 0,5 lžiček drcený kmín 13 ks čerstvé žampiony 100 g uzená slanina 1 kostka zeleninový bujon 100 g gazdovská slanina 650 g býčí žlázy 2 ks větší bílá paprika
Postup Toreadorova pánev
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme, menší žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky
Na pánev do rozehřátého oleje dáme orestovat žampiony, mírně je osolíme, přidáme drcený kmín a pak je 10 minut podusíme
Mezitím si na drobnější kostičky nakrájíme špek a slaninu. Každou žlázu (máme celkem 3 ks žláz) rozřízneme na 3 plátky a ty pak na menší úzké nudličky. Rozehřejeme si větší hlubší pánev, vložíme oba druhy slaniny a necháme orestovat do růžové barvy. Přidáme žlázy, libeček, rozdrobíme kostku bujonu, promícháme a necháme prudce orestovat. Šťávu, kterou maso pustí, necháme za občasného promíchání vyvařit, cca po 10 minutách přidáme cibuli a papriky, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme toreadorovu pánev 15 minut. 5 minut před koncem přidáme předem podušené žampiony, dochutíme pepřem, podle potřeby přisolíme a dovaříme
Jako přílohu k toreadorově pánvi jsem zvolila brambory
Poznámka: Já kupuji býčí žlázy stažené z blány. Dříve jsem je před úpravou namáčela v mléce (stejně jako ledvinky), ale přišlo mi to zbytečné. Takže žlázy i ledvinky několikrát důkladně propláchnu horkou vodou a dále postupuji podle zadaného receptu.