Želatinové jahodové řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce jahody 210 g cukr krupice cukr moučka 1 ks zakysaná smetana 210 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh 2 balíčky červená želatina 125 g zlatá haná
Postup Želatinové jahodové řezy
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout
Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem
Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit
Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.