Ostrá kapie plněná kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar máslo 2 - 3 ks mrkev 400 g kuřecí prsa 160 g anglická slanina 5 řapíků řapíkatý celer mletý černý pepř mletá chilli paprika 8 ks pálivá kapie
Postup Ostrá kapie plněná kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na 4 díly, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a ochutíme chilli paprikou. Mrkev a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na proužky
Na maso položíme kousky celeru a mrkve a vše svineme do tenkého závitku, který pevně omotáme tenkým plátkem slaniny. Kapie omyjeme, vršek seřízneme a semínka vydlabeme. Kapie naplníme připravenými kuřecími závitky a potřeme olejem
Plněné ostré kapie vložíme do remosky vymazané máslem a pečeme doměkka. Během pečení papriky podle potřeby podléváme vývarem
Ostré kapie plněné kuřecím masem a zeleninou podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.