Silvestrovská polévka s ostravskou klobásou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 paličky česnek sůl 1 hrst petrželka 6 ks cibule 0,25 l kečup 1 hrst bazalka chilli paprička 300 g žampiony olivový olej 2 konzervy krájená rajčata 4 lžíce hladká mouka 2 ks červená paprika 3 ks zelená paprika 3 ks žlutá paprika 4 l hovězí vývar mletý černý pepř 5 ks ostravská klobása 2 konzervy bílé fazole v chilli omáčce 1 konzerva bílé fazole v rajské omáčce 2 konzervy červené fazole (bez nálevu)
Postup Silvestrovská polévka s ostravskou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, papriky na proužky, žampiony na plátky a chilli papričky na kolečka. Klobásu nakrájíme na měsíčky a osmažíme na pánvi. Petrželku a bazalku nasekáme na jemno
V hrnci zesklovatíme na oleji nakrájenou cibuli, pak zasypeme hladkou moukou a necháme přismahnout. Přidáme mletou papriku, nakrájený česnek, papriky, chilli papričky, žampiony, klobásy a vše lehce opečeme
Zalijeme vývarem, promícháme a na malém ohni vaříme asi půl hodiny. Po půl hodině přidáme fazole, rajčata, kečup, nasekanou petrželku a bazalku a dochutíme solí a pepřem
Silvestrovskou polévku s ostravskou klobásou necháme projít varem a podáváme.