Silvestrovská vepřová roláda recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 1 ks cibule drcený kmín mletý černý pepř mletá pálivá paprika ostrá hořčice 1200 g vepřová pečeně bez kosti škvařené sádlo 1 lžíce usekaná pažitka 1 lžíce usekaná petrželka
Postup Silvestrovská vepřová roláda
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečeni bez kosti očistíme. Seřízneme ji tak, abychom získali co největší plát masa, který naklepeme paličkou. Ten potom ořízneme do tvaru obdélníku. Z odřezků bychom měli získat asi 300 - 400g masa, které umeleme nebo jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky
Připravíme si náplň. Umleté maso spojíme s vejcem, vmícháme cibuli, česnek, bylinky a podle chuti osolíme a okořeníme pálivou paprikou, pepřem a kmínem
Naklepaný plát masa osolíme a potřeme ostrou hořčicí. Doprostřed urovnáme náplň a okraje rolády sešijeme nití
Roládu pečeme velmi pomalu za častého potírání vepřovým sádlem. Z hotové rolády odstraníme nitě a necháme ji vychladnout
Silvestrovskou roládu servírujeme studenou a nakrájenou na plátky. Zdobíme domácí tvarohovou majonézou, ochucenou chilli paprikou nebo česnekem. Podáváme se sterilovanou, popřípadě čerstvou zeleninou a pečivem.