Voňavá bagetka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 hrst pažitka
1 hrst petržel
2 lžičky grilovací koření
1 špetka pepř
10 dkg šunka nebo šunkový salám
1 ks celozrnná bagetka
10 dkg rostliné máslo (Rama)
10 dkg nízkotučný emenál - plátky

Postup přípravy receptu

  1. Ustřihneme si alobal - dvojitě podle velikosti bagetky. Do té uděláme šikmé zářezy, jako bychom ji chtěli nakrájet, ale řez nedokrojíme - vzniknou nám takové kapsičky

  2. Každou kapsu vytřeme máslem, které jsme vyšlehali spolu s česnekem, kořením a bylinkami a případně dochutili solí a pepřem. Pak už jen střídavě zastrkujeme plátek sýra, plátek šunky a zase plátek sýra, plátek šunky a tak až do konce

  3. Alobal potřeme máslem, které nám zůstalo, (ještě si necháme trochu na potření bagetky), položíme bagetku, potřeme povrchu máslem, pevně zabalíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a rozpékáme 20 minut

  4. Opatrně otevřeme a bagetku nakrájíme napříč prvním řezům. Tak máme v každém plátku jak sýr tak i šunku. Podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!