Voňavá bagetka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 hrst pažitka 1 hrst petržel 2 lžičky grilovací koření 1 špetka pepř 10 dkg šunka nebo šunkový salám 1 ks celozrnná bagetka 10 dkg rostliné máslo (Rama) 10 dkg nízkotučný emenál - plátky
Postup Voňavá bagetka
Postup přípravy receptu
-
Ustřihneme si alobal - dvojitě podle velikosti bagetky. Do té uděláme šikmé zářezy, jako bychom ji chtěli nakrájet, ale řez nedokrojíme - vzniknou nám takové kapsičky
Každou kapsu vytřeme máslem, které jsme vyšlehali spolu s česnekem, kořením a bylinkami a případně dochutili solí a pepřem. Pak už jen střídavě zastrkujeme plátek sýra, plátek šunky a zase plátek sýra, plátek šunky a tak až do konce
Alobal potřeme máslem, které nám zůstalo, (ještě si necháme trochu na potření bagetky), položíme bagetku, potřeme povrchu máslem, pevně zabalíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a rozpékáme 20 minut
Opatrně otevřeme a bagetku nakrájíme napříč prvním řezům. Tak máme v každém plátku jak sýr tak i šunku. Podáváme se zeleninovou oblohou.