Kynuté lívance s jahodovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 lžíce máslo 1 lžička solamyl 500 ml mléko 0,5 ks droždí 2 lžíce med 2 ks hruška 250 g polohrubá mouka olej na smažení 350 g mražené jahody 3 lžíce jahodový sirup 2 lžíce třtinový cukr
Postup Kynuté lívance s jahodovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí, polohrubou mouku a cukr. Vše dobře promícháme a těsto na lívanečky necháme čtvrt hodiny kynout
Z těsta smažíme na rozpálené pánvi s olejem zlatavé kynuté lívance
Během smažení si připravíme omáčku. Jahody dáme podusit s máslem a sirupem do kastrůlku. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Když jsou jahody téměř měkké, přidáme hrušky, cukr a med. Omáčku ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme trochou solamylu rozmíchaným v troše vody. Jahodovou omáčku již jen krátce povaříme
Kynuté lívance rozdělíme na talíře a přelijeme je jahodovou omáčkou. Kynuté lívance s jahodovou omáčkou ozdobíme grankem, šlehačkou a ihned podáváme.