Kynuté lívance s jahodovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžíce máslo
1 lžička solamyl
500 ml mléko
0,5 ks droždí
2 lžíce med
2 ks hruška
250 g polohrubá mouka
olej na smažení
350 g mražené jahody
3 lžíce jahodový sirup
2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí, polohrubou mouku a cukr. Vše dobře promícháme a těsto na lívanečky necháme čtvrt hodiny kynout

  2. Z těsta smažíme na rozpálené pánvi s olejem zlatavé kynuté lívance

  3. Během smažení si připravíme omáčku. Jahody dáme podusit s máslem a sirupem do kastrůlku. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Když jsou jahody téměř měkké, přidáme hrušky, cukr a med. Omáčku ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme trochou solamylu rozmíchaným v troše vody. Jahodovou omáčku již jen krátce povaříme

  4. Kynuté lívance rozdělíme na talíře a přelijeme je jahodovou omáčkou. Kynuté lívance s jahodovou omáčkou ozdobíme grankem, šlehačkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!