Slané tyčinky z kynutého těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
300 ml voda
15 g droždí
parmazán
50 ml olivový olej
olivový olej
600 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V troše oslazené vlažné vodě rozpustíme droždí. Ve zbytku vlažné vody rozpustíme sůl. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, olej a pomalu přiléváme slanou vodu tak, abychom při míchání měli hladké těsto

  2. Těsto přendáme na pomoučněný vál a vyválíme tvar obdélníku, který potřeme olejem a necháme vykynout na teplém místě do zdvojnásobení. Z těsta krájíme dlouhé asi 0,5 cm široké proužky, které vyválíme dlouhé válečky - tyčinky

  3. Slané tyčinky pokládáme na plech s pečicím papírem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C

  4. Slané tyčinky z kynutého těsta podáváme po vychladnutí třeba s uzeninami jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!