Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 200 ml mléko 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva 250 ml smetana ke šlehání 500 g čerstvé žampiony 3 ks jarní cibulka s natí čerstvě mletý bílý pepř
Postup Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé žampiony očistíme od případných nečistot vlhkým hadříkem, ale neloupeme, ve slupce je totiž nejvíce chuti. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a i s natí pokrájíme na kolečka
V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na másle jarní cibulku do sklovita, přidáme plátky žampionů a opečeme do hněda a do odpaření tekutiny, osolíme a okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem. Posypeme hladkou moukou a společně opražíme, přilijeme mléko a uvaříme hustou omáčku. Přilijeme sladkou smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, odstavíme a dochutíme citronovou šťávou
Bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou podáváme horkou jako samostatné hlavní jídlo s domácím čerstvě uvařeným kynutým knedlíkem, případně s oblíbenou těstovinou či dušenou rýží. Tato bílá žampionová omáčka je velmi jemná, lahodná a úžasně chutná. Omáčka je rychle hotová a příprava velmi jednoduchá.