Voňavá omáčka z dubových hřibů recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
vegeta
1 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
6 ks celý černý pepř
3 kuličky celé nové koření
250 ml sladká smetana 33%
1 hrst sušené pravé dubové hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Sušené dubové hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky

  2. Cibuli orestujeme na másle do sklovita a poté přidáme hřiby i s vodou, ve které byly namočeny, osolíme, přidáme bobkový list, celý černý pepř, celé nové koření a ochutíme vegetou. Přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka

  3. Omáčku potom zahustíme zátřepkou z vody a hladké mouky, povaříme spolu asi 10 minut, přilijeme sladkou smetanu a necháme už pouze spolu projít varem

  4. Voňavou omáčku z dubových hřibů servírujeme horkou s domácím vařeným kynutým knedlíkem. Jde o velmi chutnou a voňavou houbovou omáčku, která je jednoduchá a rychle hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!