Voňavá omáčka z dubových hřibů recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule vegeta 1 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 6 ks celý černý pepř 3 kuličky celé nové koření 250 ml sladká smetana 33% 1 hrst sušené pravé dubové hřiby
Postup Voňavá omáčka z dubových hřibů
Postup přípravy receptu
-
Sušené dubové hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky
Cibuli orestujeme na másle do sklovita a poté přidáme hřiby i s vodou, ve které byly namočeny, osolíme, přidáme bobkový list, celý černý pepř, celé nové koření a ochutíme vegetou. Přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka
Omáčku potom zahustíme zátřepkou z vody a hladké mouky, povaříme spolu asi 10 minut, přilijeme sladkou smetanu a necháme už pouze spolu projít varem
Voňavou omáčku z dubových hřibů servírujeme horkou s domácím vařeným kynutým knedlíkem. Jde o velmi chutnou a voňavou houbovou omáčku, která je jednoduchá a rychle hotová.