Vepřová pečeně zapečená s bramborem ve smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 10 ks brambory mletý pepř tuk na vymazání 2 ks větší cibule 250 ml smetana ke šlehání mletý kmín 4 plátky vepřová pečeně 500 ml smetana na vaření
Postup Vepřová pečeně zapečená s bramborem ve smetaně
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si hlubší plech nebo velký pekáč, který dobře vymastíme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o tloušťce cca 7 mm. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme
Na plech nejdříve rozložíme brambory, na ně poklademe kolečka cibule a nakonec plátky pečeně. Zalijeme smetanou na vaření a dáme péci do trouby pod alobal, můžeme přikrýt i vrchem pekáče
Po 50 minutách pečení odstraníme alobal, přilijeme smetanu ke šlehání, zmírníme teplotu na 175 °C a ještě 15 minut dopékáme
Na talíři vepřovou pečeni zapečenou s bramborem přeléváme horkou smetanou s výpekem.