Vepřová pečeně zapečená s bramborem ve smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
10 ks brambory
mletý pepř
tuk na vymazání
2 ks větší cibule
250 ml smetana ke šlehání
mletý kmín
4 plátky vepřová pečeně
500 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hlubší plech nebo velký pekáč, který dobře vymastíme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o tloušťce cca 7 mm. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme

  3. Na plech nejdříve rozložíme brambory, na ně poklademe kolečka cibule a nakonec plátky pečeně. Zalijeme smetanou na vaření a dáme péci do trouby pod alobal, můžeme přikrýt i vrchem pekáče

  4. Po 50 minutách pečení odstraníme alobal, přilijeme smetanu ke šlehání, zmírníme teplotu na 175 °C a ještě 15 minut dopékáme

  5. Na talíři vepřovou pečeni zapečenou s bramborem přeléváme horkou smetanou s výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!