Dort s jahodovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
200 g máslo
300 ml mléko
80 g cukr krupice
1 lžíce cukr krupice
80 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
180 g hrubá mouka
tuk na vymazání
2 kelímky smetana ke šlehání
7 ks jahoda
1 ks jahoda
1 balíček ztužovač šlehačky
mouka na vysypání
karamelová poleva
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
50 g žlutý marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s vanilkovým cukrem, cukrem krupice a citronovou kůrou utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm) a povrch uhladíme. Korpus pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto již nelepí a korpus necháme ve formě vychladnout

  2. Z vanilkového (jahodového) pudinkového prášku, cukru a mléka si uvaříme hustý pudink. Za občasného promíchání necháme pudink vychladnout a pak do něj přimícháme rozměklé máslo a očištěné jahody. Elektrickým šlehačem vymícháme hladký krém. Dortový korpus rozřízneme, spodní plát potřeme jahodovým krémem a přiklopíme vrchní díl

  3. Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a celý povrch dortu včetně stran potřeme. Dort uložíme do chladničky zatuhnout

  4. Marcipán vyválíme na cukrem poprášeném vále a formičkou vypíchneme sudý počet srdíček (8, 10, 12) a několik hvězdiček. Jahodu nakrájíme na tenké dílky. Povrch dortu ozdobíme: Vždy kolem dílku jahody položíme dvě srdíčka a vznikne nám motýlek. Karamelovou polevou dokreslíme tykadla, kolem rozložíme hvězdičky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!