Vepřová pečínka na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 g slanina 6 - 8 stroužků česnek olej sůl vývar 2 ks cibule drcený kmín mletý černý pepř 800 g vepřová pečeně bez kosti
Postup Vepřová pečínka na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé tenčí hranolky. Oloupané stroužky česneku podélně rozkrájíme na poloviny. Do masa podélně nožem uděláme 3 - 4 zářezy hluboké asi 1,5 cm, které vyplníme česnekem a slaninou. Prošpikovanou pečínku zajistíme potravinářkou nití, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne odležet. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky
Odležené maso zprudka ze všech stran opečeme na oleji do růžova a přendáme do pekáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na výpeku z masa zesklovatět. Cibuli i s tukem přidáme k vepřové pečínce, ochutíme kmínem, podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C, za občasného podlévání a přelévání vlastní šťávou, doměkka
Upečenou vepřovou pečínku na česneku zbavíme nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s vypečenou šťávu. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky se zelím.