Vepřová pečínka na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g slanina
6 - 8 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
2 ks cibule
drcený kmín
mletý černý pepř
800 g vepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé tenčí hranolky. Oloupané stroužky česneku podélně rozkrájíme na poloviny. Do masa podélně nožem uděláme 3 - 4 zářezy hluboké asi 1,5 cm, které vyplníme česnekem a slaninou. Prošpikovanou pečínku zajistíme potravinářkou nití, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne odležet. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky

  2. Odležené maso zprudka ze všech stran opečeme na oleji do růžova a přendáme do pekáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na výpeku z masa zesklovatět. Cibuli i s tukem přidáme k vepřové pečínce, ochutíme kmínem, podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C, za občasného podlévání a přelévání vlastní šťávou, doměkka

  3. Upečenou vepřovou pečínku na česneku zbavíme nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s vypečenou šťávu. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!