Kiwi moučník se svěžím krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
4 lžíce olej
2 ks vejce
0,5 hrnků mléko
kiwi
30 g cukr moučka
2,5 hrnky hladká mouka
citronová šťáva
250 ml bílý jogurt
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
0,5 balíčků čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Kulatou formu s průměrem asi 20 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Zralejší kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Kiwi promícháme s citronovou šťávou a uložíme zatím do lednice. Hrnek na odměření surovin má objem 200 ml

  2. Dvě větší vejce začneme šlehat s cukrem do světlé pěny a postupně přilijeme olej. Dále při šlehání přiléváme mléko a přisypáváme 2 hrnky mouky. Poslední půl hrnku mouky promícháme s práškem do pečiva a přimícháme do těsta

  3. Více jak polovinu těsta uhladíme v připravené formě, zbytek těsta promícháme s půl balíčkem čokoládového pudinku. Podle potřeby můžeme přidat pár lžic mléka. Vzniklé tmavé těsto položíme na světlé těsto ve formě a trochu a opatrně promícháme

  4. Moučník pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C

  5. Mezitím vyšleháme studenou šlehačku. Pomalu přišleháváme jogurt a prosátý cukr moučka. Už vychladlý korpus potřeme krémem a obložíme ovocem. Když nám krém zbude, můžeme ho využít jinde. Ovoce můžeme přikrýt želatinou, případně pokapat medem

  6. Kiwi moučník se svěžím krémem si vychutnáme u čaje i kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!