Kiwi moučník se svěžím krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 4 lžíce olej 2 ks vejce 0,5 hrnků mléko kiwi 30 g cukr moučka 2,5 hrnky hladká mouka citronová šťáva 250 ml bílý jogurt 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček kypřící prášek do pečiva máslo na vymazání strouhanka na vysypání 0,5 balíčků čokoládový pudinkový prášek
Postup Kiwi moučník se svěžím krémem
Postup přípravy receptu
-
Kulatou formu s průměrem asi 20 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Zralejší kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Kiwi promícháme s citronovou šťávou a uložíme zatím do lednice. Hrnek na odměření surovin má objem 200 ml
Dvě větší vejce začneme šlehat s cukrem do světlé pěny a postupně přilijeme olej. Dále při šlehání přiléváme mléko a přisypáváme 2 hrnky mouky. Poslední půl hrnku mouky promícháme s práškem do pečiva a přimícháme do těsta
Více jak polovinu těsta uhladíme v připravené formě, zbytek těsta promícháme s půl balíčkem čokoládového pudinku. Podle potřeby můžeme přidat pár lžic mléka. Vzniklé tmavé těsto položíme na světlé těsto ve formě a trochu a opatrně promícháme
Moučník pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C
Mezitím vyšleháme studenou šlehačku. Pomalu přišleháváme jogurt a prosátý cukr moučka. Už vychladlý korpus potřeme krémem a obložíme ovocem. Když nám krém zbude, můžeme ho využít jinde. Ovoce můžeme přikrýt želatinou, případně pokapat medem
Kiwi moučník se svěžím krémem si vychutnáme u čaje i kávy.