Dačický bílý perník recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks žloutek
žloutek
200 g voda
100 g med
250 g cukr krupice
mletá skořice
1/2 balíčku vanilkový cukr
500 g hladká mouka
citronová kůra
tuk na vymazání
mouka na vysypání
červené potravinářské barvivo
bílková glazura
10 g amonium

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, med a vodu dáme do nádoby a necháme přejít varem. Do vychladlého roztoku přidáme vanilkový cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, trochu skořice a amonium. Pak přidáme prosátou mouku a zaděláme v těsto, necháme nejméně 6 hodin odležet

  2. Rozválíme plát na 3 až 4 mm silný, ze kterého vypichujeme různé tvary a vypíchneme střed. Odkládáme na mastný a moukou vysypaný plech nebo jen na pečící papír na plechu. Opatrně pečeme do světlého zabarvení

  3. Připravíme žloutek, do kterého kápneme červenou potravinářskou barvu, zředíme několika kapkami vody, zamícháme a štětečkem perníčky po vytažení z trouby lehce potřeme a necháme zaschnout

  4. Pak už stačí jen nazdobit bílou glazurou. Perníčky jsou světlé, jemné, dobré chuti, připomínající dětské piškoty

  5. Já jsem tyto dačické bílé perníčky pekla letos prvně a skutečně chutí připomínají dětské piškoty. Upekla jsem cca 5 plechů a na potření jsem použila necelé 3 žloutky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!