Vepřová pečínka v mrkvi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 2 ks cibule 3 ks mrkev 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 2 lžičky grilovací koření olivový olej 80 g anglická slanina 6 kuliček černý pepř 1 lžíce worcesterová omáčka 1,5 kg vepřová kotleta nebo panenka
Postup Vepřová pečínka v mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Špalík vepřové kotlety mírně svrchu nařežeme do tvaru mřížky. Nesmíme nařezávat moc do hloubky, aby se maso nerozpadlo. Maso potřeme olivovým olejem, pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme kořením a necháme uležet (nejlépe do druhého dne)
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oškrábanou mrkev na půlměsíčky. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky nebo na nudličky
Dno pekáče polijeme olivovým olejem, zasypeme cibulí, mrkví a slaninou. Pak do pekáče položíme naložené maso, přidáme kousek másla, bobkový list, nové koření, pepř a přikryjeme poklicí nebo plechem. Pečeme v troubě při 150 °C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a mrkev neztmavne. Během pečení podléváme trochou vody a kotletu poléváme vypečenou šťávou. Maso neobracíme. Ke konci pečeme asi 20 minut bez poklice
Vepřovou pečínku v mrkvi nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, nebo s brambory, můžeme zvolit i bramborové krokety.