Vepřová pečínka v mrkvi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
2 ks cibule
3 ks mrkev
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
2 lžičky grilovací koření
olivový olej
80 g anglická slanina
6 kuliček černý pepř
1 lžíce worcesterová omáčka
1,5 kg vepřová kotleta nebo panenka

Postup přípravy receptu

  1. Špalík vepřové kotlety mírně svrchu nařežeme do tvaru mřížky. Nesmíme nařezávat moc do hloubky, aby se maso nerozpadlo. Maso potřeme olivovým olejem, pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme kořením a necháme uležet (nejlépe do druhého dne)

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oškrábanou mrkev na půlměsíčky. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky nebo na nudličky

  3. Dno pekáče polijeme olivovým olejem, zasypeme cibulí, mrkví a slaninou. Pak do pekáče položíme naložené maso, přidáme kousek másla, bobkový list, nové koření, pepř a přikryjeme poklicí nebo plechem. Pečeme v troubě při 150 °C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a mrkev neztmavne. Během pečení podléváme trochou vody a kotletu poléváme vypečenou šťávou. Maso neobracíme. Ke konci pečeme asi 20 minut bez poklice

  4. Vepřovou pečínku v mrkvi nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, nebo s brambory, můžeme zvolit i bramborové krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!