Silvestrovská sýrová roláda recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- máslo 1 ks červená paprika 1 lžička mletá sladká paprika 30 dkg eidam 30% 2 kelímky pomazánkové máslo bez příchuti 20 dkg zauzený šunkový salám
Postup Silvestrovská sýrová roláda
Postup přípravy receptu
-
Na plech si dáme pečící papír. Nastrouháme eidam a rovnoměrně jej na plech rozprostřeme. Troubu si rozehřejeme na 180 °C, dáme do ní rozpéct sýr, aby nám vytvořil jednolitý plát. Pozor - sýr v troubě nesmí začít bublat! Poté co sýr vyjmeme z trouby, upravíme plát tak, abychom v něm neměli příliš velké díry a necháme vychladnout, s hmotou se bude posléze velmi dobře pracovat
Připravíme si náplň - smícháme pomazánkové máslo, lžičku červené sladké papriky a čtvrtku másla, dle chuti můžeme experimentovat s nejrůznějšími přísadami, velmi dobrá je čerstvá červená kapie, nakrájet ji však musíme na velmi malé kousky. Vypracujeme pomazánku a sýrový plát jí potřeme. Na ni naklademe salám (zauzený šunkový) a uděláme roládu, přičemž si napomáháme pečícím papírem
Silvestrovskou sýrovou roládu necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici, ztuhne a nebude se rozpadat. Pak už jen stačí nakrájet, dát na mísu a sledovat jak všem chutná!