Mrkvovo-dýňová polévka se zázvorem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 250 g mrkev 250 g dýně 1 - 2 lžíce čerstvý zázvor 1 šálek červená čočka 750 - 1000 ml zeleninový vývar drcený kmín 3 snítky čerstvý tymián 2 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 2 lžíce kořenící směs Horalka
Postup Mrkvovo-dýňová polévka se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupaný zázvor nastrouháme, řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat
Na oleji zpěníme cibuli a česnek, pak vmícháme mrkev, dýni a řapíkatý celer. Zeleninu ochutíme zázvorem, kmínem, solí, pepřem a kořenící směsí Horalka. Vše za stálého míchání zvolna restujeme asi 5 minut, pak přilijeme vývar, přidáme větvičky tymiánu a zvolna uvaříme doměkka. Z měkké zeleniny odstraníme celé snítky tymiánu a vše ponorným mixerem částečně rozmixujeme tak, aby se polévka zahustila a několik kousků zůstalo v celku
Mrkvovo-dýňovou polévku podle potřeby dochutíme a jako vložku můžeme vmíchat uvařenou červenou čočku. Mrkvovo-dýňovou polévku se zázvorem podáváme s čerstvým pečivem.