Hrušky dušené v páře s omáčkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 l voda 50 g mandle 3 ks hřebíček 4 ks hruška 1 ks celá skořice 1 balíček vanilkový pudink bez vaření 1/2 lžičky rumová esence 1/2 balíčku vanilínový cukr 1 ks tmavá čokoládová poleva v sáčku
Postup Hrušky dušené v páře s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Mandle spaříme, zbavíme slupek a usekáme nahrubo
Do napařovacího hrnce vlijeme vodu, přidáme celou skořici, hřebíček, vanilínový cukr a vše přivedeme k varu. Očištěné hrušky klademe na napařovací část hrnce a pod pokličkou dusíme v páře do poloměkka
Potom hrušky vyjmeme a kořeněný odvar necháme vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme tmavou čokoládovou polevu, kterou dušené vychladlé hrušky ozdobíme
Vychladlý kořeněný odvar slijeme. Odměříme 4 dl, přidáme rumovou esenci, balíček pudinku a šlehačem za 3 minuty připravíme omáčku
Hrušky s čokoládovou polevou rozdělíme na talířky, přelijeme vanilkovo-rumovou omáčkou a posypeme usekanými mandlemi.