Pečené hrušky s krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

250 ml mléko
8 ks hřebíček
8 ks hrušky
250 ml smetana ke šlehání
mandlové lupínky
1 ks celá skořice
1 balíček vanilkový pudink bez vaření
3 lžíce včelí med
700 ml jablečná šťáva 100%

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme, osušíme a spodní části plodu vodorovně seřízneme. Potom hrušky nastojato vložíme do pekáčku a podlijeme jablkovou šťávou nebo moštem. Přidáme jeden rozkrojený kus skořice a celý hřebíček

  2. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 195 °C. Každých 15 - 20 minut hrušky podléváme jablečnou šťávou a pečeme tak dlouho, dokud nemají hnědavou barvu. To trvá přibližně 60 - 70 minut. Upečené hrušky necháme vychladnout

  3. Připravíme si krém. Mléko smícháme se smetanou a medem. Za stálého šlehání ponorným šlehačem postupně vmícháme pudinkový prášek a šleháme při nejvyšších obrátkách tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém

  4. Upečené a vychlazené hrušky rozdělíme na porce, přelijeme krémem a posypeme mandlovými lupínky. Lehký ovocný dezert s krémem se hodí zejména jako tečka za sytějším hlavním chodem nebo jen tak k odpolední svačince.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!