Bramborové knedlíky se strouhankou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 ks vejce
60 g máslo
150 g strouhanka
1 - 2 ks cibule
50 g krupice
máslo na smažení
100 g hrubá mouka
3/4 kg uvařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm strouhanku. Studené a oloupané brambory nastrouháme. Přidáme k nim mouku, krupici, osmahnutou strouhanku, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Pokud příliš lepí, přidáme ještě mouku

  2. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme menší kulaté knedlíky. Vaříme je 10 minut ve vroucí osolené vodě

  3. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osmažíme ji na másle dozlatova

  4. Uvařené a scezené bramborové knedlíky roztrhneme a posypeme osmaženou cibulkou. Takto připravené chutnají nejlépe. Podávat je můžeme ale i s omáčkou, s upečeným masem a se zelím, nebo špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!