Penne s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 lžíce bazalka
500 g penne
1 lžíce oregano
300 ml masový vývar
1/2 lžičky mletý bílý pepř
500 g mleté maso
100 g tvrdý sýr
1 ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Penne uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a uchováváme v teple

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji ji zesklovatíme. Přidáme mleté maso, koření a opečeme. Potom přidáme rajský protlak, podlijeme vývarem a vaříme asi 10 minut

  3. V troše studené vody rozmícháme solamyl a přilijeme do masové směsi. Povaříme ještě asi 2 minuty. Podle chuti dosolíme

  4. Penne rozdělíme na talíře a přelijeme masovou směsí. Penne s mletým masem podáváme posypané strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!