Zapečené penne s tuňákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl tymián rozmarýn 2 ks šalotka 2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě 125 g mozzarella 2 lžíce olivový olej 200 g sterilovaná kukuřice mletý černý pepř 400 g sterilovaná rajčata 270 g celozrnné penne
Postup Zapečené penne s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na cca 200 °C
Než se trouba zahřeje, uvaříme podle návodu na obalu celozrnné těstoviny. Těstoviny vaříme v osolené vodě a poté je scedíme
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kukuřici a tuňáka slijeme a necháme okapat
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme kukuřici, rajčata, koření, trošku podlijeme a necháme provařit cca 15 minut. Do směsi přidáme tuňáka, nakrájenou mozzarellu a podle chuti další koření (třeba Italské těstoviny). Nakonec vmícháme scezené penne
Směs dáme do pekáčku a tu ještě můžeme poklást nakrájenými rajčátky. Penne s tuňákem a rajčaty dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 15 minut
Zapečené penne s tuňákem podáváme jako rychlý hlavní chod bez zbytečných kalorií a tuků.