Zapečené penne s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
tymián
rozmarýn
2 ks šalotka
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
125 g mozzarella
2 lžíce olivový olej
200 g sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
400 g sterilovaná rajčata
270 g celozrnné penne

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na cca 200 °C

  2. Než se trouba zahřeje, uvaříme podle návodu na obalu celozrnné těstoviny. Těstoviny vaříme v osolené vodě a poté je scedíme

  3. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kukuřici a tuňáka slijeme a necháme okapat

  4. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme kukuřici, rajčata, koření, trošku podlijeme a necháme provařit cca 15 minut. Do směsi přidáme tuňáka, nakrájenou mozzarellu a podle chuti další koření (třeba Italské těstoviny). Nakonec vmícháme scezené penne

  5. Směs dáme do pekáčku a tu ještě můžeme poklást nakrájenými rajčátky. Penne s tuňákem a rajčaty dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 15 minut

  6. Zapečené penne s tuňákem podáváme jako rychlý hlavní chod bez zbytečných kalorií a tuků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!