Rajčatová omáčka k těstovinám recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
-
2 lžíce cukr
2 stroužky česnek
olej
sůl
0,5 l vývar
4 lžíce kečup
bazalka
pepř
2 dl červené víno
1 ks větší cibule
strouhaný sýr
1 plechovka nakládaná rajčata
500 g libové vepřové maso
tmavá instantní jíška
zelené nakládané olivy
Postup Rajčatová omáčka k těstovinám
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a krátce ho orestujeme na oleji. Poté maso vyndáme a na výpeku dozlatova osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku
Následně přidáme 2 lžíce cukru a pokrájená rajčata, vše krátce orestujeme. Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, kečup, vývar a vše zvolna vaříme v odkryté nádobě asi 45 minut
Ke konci přípravy přidáme prolisovaný česnek, bazalku, olivy vcelku, sůl a pepř. Podle potřeby omáčku zahustíme jíškou. Vše ještě krátce povaříme
Rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem.