Rajčatová omáčka k těstovinám recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 2 stroužky česnek olej sůl 0,5 l vývar 4 lžíce kečup bazalka pepř 2 dl červené víno 1 ks větší cibule strouhaný sýr 1 plechovka nakládaná rajčata 500 g libové vepřové maso tmavá instantní jíška zelené nakládané olivy
Postup Rajčatová omáčka k těstovinám
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a krátce ho orestujeme na oleji. Poté maso vyndáme a na výpeku dozlatova osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku
Následně přidáme 2 lžíce cukru a pokrájená rajčata, vše krátce orestujeme. Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, kečup, vývar a vše zvolna vaříme v odkryté nádobě asi 45 minut
Ke konci přípravy přidáme prolisovaný česnek, bazalku, olivy vcelku, sůl a pepř. Podle potřeby omáčku zahustíme jíškou. Vše ještě krátce povaříme
Rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem.