Koláč Hrk Hrk recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1/2 hrnku mléko
1 hrnek cukr moučka
1 1/2 hrnku polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček ztužovač šlehačky
2 plechovky mandarinkový kompot malý
250 ml trvanlivá smetana ke šlehání
1 balíček vanilkový pudink bez vaření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Mouku, cukr, prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olej a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme na hlubší plech, který jsme předem vymazali tukem a vysypaly moukou. Těsto na plechu rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě. Pečeme asi 25 minut při 150°C. Upečenou placku necháme vychladnout

  2. Krém: Pudinkový prášek, ztužovač šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nádoby ingredience nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Možná tomu nevěříte, ale opravdu, pouhým zahrkáním se suroviny promíchají a vytvoří úžasný hustý mandarinkový krém. Dejte ale pozor, abyste nezaměnili pudinkový prášek. Musí to být opravdu pudink, který se nemusí vařit a je určený do studené vody. Smetanu doporučuji trvanlivou v krabičce a výsledek bude zaručený

  3. Hotový krém rozetřeme na vychladlou placku z těsta a buchtu necháme ještě alespoň půl hodiny zatuhnout v lednici

  4. Nebojte se vyzkoušet tento výborný moučník, kouzlo se zahrkáním opravdu funguje a koláč "hrk hrk" bude všem moc chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!