Rajčatová marmeláda se švestkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 kg rajčata
2 hrstě švestky
1500 g cukr krystal
2 hrstě ostružiny
3 lžičky kyselina citronová
2 balíčky Želírfix 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ovoce a zeleninu. Omyjeme, švestky vypeckujeme a rajčata zbavíme zelených částí

  2. Ostružiny a švestky pomeleme na mlýnku na ovoce, potom i rajčata. Šťávu ze švestek a ostružin doplníme do 2 litrů šťávou z rajčat. V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy, nasypeme do šťávy a 5 minut povaříme. Po částech přidáme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut. Marmeládu odstavíme a vmícháme kyselinu citronovou

  3. Rajčatovou marmeládu se švestkami naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C

  4. Ostružiny dodají marmeládě pěknou barvu. Švestky s ostružinami mohou být v poměru s rajčaty až 1:1.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!