Penne s kuřecím masem, nivou a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
2 lžičky solamyl
100 g niva
250 g kuřecí prsa
1 kelímek smetana na vaření
2 porce penne těstoviny
6 kuliček mražené špenátové listy

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na malé plátky (asi jako v čínské restauraci). Kousky kuřecího vložíme do misky, osolíme, přidáme vejce, 2 lžičky solamylu a promícháme

  2. Na wok pánvi rozpálíme olej, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání zprudka osmahneme. Hotové maso vyndáme z pánve do misky

  3. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny a do vroucí vody nasypeme potřebné množství a necháme vařit podle návodu

  4. Nivu nakrájíme na menší kostičky a vložíme do pánve společně s listovým špenátem a smetanou. Vše společně povaříme tak, aby se niva rozpustila a všechny chutě se propojily

  5. Do hotové omáčky přidáme kuřecí maso a uvařené penne. Vše společně ještě promícháme a krátce prohřejeme

  6. Penne s kuřecím masem, nivou a špenátem podáváme jako hlavní chod nejlépe ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!