Hraběnčiny řezy Andy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

20 dkg máslo
4 ks žloutek
4 lžíce mléko
4 ks bílek
1 hrst cukr krupice
15 dkg cukr krupice
2 g mletá skořice
45 dkg polohrubá mouka
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 sklenice strouhaná jablka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ingredience na těsto - polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mléko, žloutky, máslo nebo tuk na pečení. Těsto pořádně propracujeme, protože toto těsto je linecké. Třetinu těsta dáme do mrazáku (lednice) zchladnout

  2. Zbylé těsto rozválíme a dáme na plech nebo do koláčové formy, potom pokryjeme nastrouhanými jablky, přidáme cukr a skořici. Našleháme bílky a jablka pokryjeme sněhem z bílků. Poté vezmeme těsto a nastrouháme nahrubo na bílkový sníh

  3. Koláč dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dorůžova

  4. Hraběnčiny řezy Andy po vychladnutí nakrájíme a podáváme jakoklasický moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!