Hraběnčiny řezy Andy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 20 dkg máslo 4 ks žloutek 4 lžíce mléko 4 ks bílek 1 hrst cukr krupice 15 dkg cukr krupice 2 g mletá skořice 45 dkg polohrubá mouka 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva 1 sklenice strouhaná jablka
Postup Hraběnčiny řezy Andy
Postup přípravy receptu
-
Smícháme ingredience na těsto - polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mléko, žloutky, máslo nebo tuk na pečení. Těsto pořádně propracujeme, protože toto těsto je linecké. Třetinu těsta dáme do mrazáku (lednice) zchladnout
Zbylé těsto rozválíme a dáme na plech nebo do koláčové formy, potom pokryjeme nastrouhanými jablky, přidáme cukr a skořici. Našleháme bílky a jablka pokryjeme sněhem z bílků. Poté vezmeme těsto a nastrouháme nahrubo na bílkový sníh
Koláč dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dorůžova
Hraběnčiny řezy Andy po vychladnutí nakrájíme a podáváme jakoklasický moučník.