Vepřové minutkové plátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 100 ml vývar 2 lžíce máslo 1/4 ks červená paprika 1 ks naťová cibulka 1/2 lžičky dijonská hořčice worcestrová omáčka mletý černý pepř 1 lžička čerstvý rozmarýn 4 plátky vepřová kotleta bez kosti chilli vločky 100 ml jablečný cider
Postup Vepřové minutkové plátky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotletky bez kosti vysoké asi 1,5 - 2 cm očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a lístečky rozmarýnu jemně nasekáme. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky a naťovou cibulku nasekáme na drobná kolečka
Na horkém oleji se lžící másla opečeme plátky masa z obou stran dozlatova a přendáme je na mísu. Na výpeku při střední teplotě zvolna osmahneme prolisovaný česnek (nesmí se připálit, jinak by zhořkl) a přilijeme 2 - 3 lžíce jablečného cideru. Jakmile se tekutina odpaří, přidáme rozmarýn, chilli vločky, dijonskou hořčici a nakrájenou papriku. Vše za stálého míchání krátce osmahneme, podlijeme vývarem a zbývajícím jablečným ciderem a necháme zredukovat na polovinu. Poté omáčku osolíme, opepříme, ochutíme worchestrem, zjemníme máslem, vmícháme naťovou cibulku a vložíme plátky masa. Plátky masa ve šťávě asi 1 - 2 minuty prohřejeme, ale nevaříme
Vepřové minutkové kotletky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s jasmínovou rýží.