Vepřové minutkové plátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
100 ml vývar
2 lžíce máslo
1/4 ks červená paprika
1 ks naťová cibulka
1/2 lžičky dijonská hořčice
worcestrová omáčka
mletý černý pepř
1 lžička čerstvý rozmarýn
4 plátky vepřová kotleta bez kosti
chilli vločky
100 ml jablečný cider

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotletky bez kosti vysoké asi 1,5 - 2 cm očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a lístečky rozmarýnu jemně nasekáme. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky a naťovou cibulku nasekáme na drobná kolečka

  2. Na horkém oleji se lžící másla opečeme plátky masa z obou stran dozlatova a přendáme je na mísu. Na výpeku při střední teplotě zvolna osmahneme prolisovaný česnek (nesmí se připálit, jinak by zhořkl) a přilijeme 2 - 3 lžíce jablečného cideru. Jakmile se tekutina odpaří, přidáme rozmarýn, chilli vločky, dijonskou hořčici a nakrájenou papriku. Vše za stálého míchání krátce osmahneme, podlijeme vývarem a zbývajícím jablečným ciderem a necháme zredukovat na polovinu. Poté omáčku osolíme, opepříme, ochutíme worchestrem, zjemníme máslem, vmícháme naťovou cibulku a vložíme plátky masa. Plátky masa ve šťávě asi 1 - 2 minuty prohřejeme, ale nevaříme

  3. Vepřové minutkové kotletky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!