Velikonoční tlačenka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kostka masox
1/2 ks červená paprika
2 ks sterilovaná okurka
150 g šunkový salám
6 ks vařená vejce
1/2 ks oranžová paprika
1 balíček želatina na vaječnou tlačenku
1 sklenice moravanka (kunovjanka)
1 sklenice majonéza (250 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy a nálev si uchováme. Přidáme na kostičky nakrájená vejce i salám, nadrobno nakrájenou cibuli a papriky nakrájené na pásky. Vyklopíme majonézu a všechno důkladně promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření!

  2. Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí. Včas ji odtáhneme od ohně, protože varem by se želatina znehodnotila. Necháme 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu

  3. Občas promícháme a po částečném vychladnutí smícháme v míse se zeleninou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout (nejlépe přes noc)

  4. Pak vaječnou tlačenku opatrně vyklopíme. Před podáváním můžeme ozdobit kousky zeleniny a čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!