Těstoviny s mletým masem a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 ks cibule 1 ks mrkev feferonka 400 g těstoviny parmazán 2 lžíce olivový olej 2 ks řapíkatý celer mletý černý pepř 400 g loupaná rajčata 1 lžička třtinový cukr 330 g mleté mix maso
Postup Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nakrájíme s cibulí a řapíkatým celerem na drobné kostičky. Komu chutná spíše česnek, může ho vyměnit za cibuli. Mleté maso promícháme se solí a pepřem
Do větší a hlubší pánve vlijeme asi 2 lžíce oleje. Po chvilce vhodíme nakrájenou zeleninu a lehce osmažíme. Mleté maso přidáváme lžící po menších porcích a promícháme, ale maso necháváme v celku
Jakmile nám začne maso vonět a tmavnout, přilijeme půl sklenky suchého vína, které necháme vypařit. Po vypaření vína přidáme asi 4 lžíce rozmixovaných rajčat, třtinový cukr, sůl, mleté feferonky a půl sklenky vody (vývaru). Pomalu vaříme, dokud se voda zcela nevyvaří
Těstoviny (nejlépe krátké) uvaříme na skus. Hotové těstoviny vhodíme k základu, promícháme a odendáme
Těstoviny s mletým masem a zeleninou můžeme ještě posypat nastrouhaným parmazánem a ihned podávat.