Italská polévka s cuketou a klobásou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 2 ks cuketa 4 ks rajče bazalka 500 g klobása 15 dkg těstoviny parmazán 200 ml červené víno 1 ks zelená paprika 300 ml zeleninový vývar mletá sladká paprika
Postup Italská polévka s cuketou a klobásou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Rajčata nakrájíme na poloviny a každou ještě na 8 dílků. Česnek a cibuli nasekáme. Cuketu nakrájíme na kolečka a papriky na nudličky. Klobásu - šunkovou nebo ostravskou nebo párky nakrájíme na kolečka
Ve větším hrnci zesklovatíme cibuli s česnekem a během smažení přidáme nakrájenou klobásu. Rajčata přidáme do hrnce, k tomu vývar, víno a bazalku. Necháme bublat asi 10 minut. Přidáme cuketu, papriky a nevařené vrtulky nebo jiné těstoviny menší velikosti. Polévku s cuketou a klobásou vaříme dalších 15 minut, až těstoviny změknou
Italskou polévku s cuketou a klobásou nalijeme do misek nebo hlubokých talířů a posypeme parmezánem nebo jiným nastrouhaným sýrem. Jíme s bílým křupavým pečivem. Italskou polévku s cuketou a klobásou ihned podáváme.