Vepřové nudličky Gyros recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 1 lžička solamyl 5 lžic kečup zelenina olej na smažení 4 - 6 plátků vepřové maso mletý černý pepř 1 balíček koření Gyros
Postup Vepřové nudličky Gyros
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s kořením Gyros, pepřem, olejem a kečupem
Vepřové plátky nakrájíme na dlouhé nudličky, promícháme se lžičkou solamylu a naložíme do marinády. Necháme alespoň 1 hodinu uležet, nejlépe ale přes noc. Maso je pak křehčí a pikantnější
Naložené a uleželé maso zprudka smažíme na rozpáleném oleji. Smažíme téměř do křupava, ale ne do vysušení masa. Vepřové nudličky podle chuti ještě osolíme
Vepřové nudličky Gyros podáváme s hranolky nebo s rýží a zeleninovou oblohou. Doplnit můžeme tatarskou omáčkou
Samotná příprava trvá jen několik minut, musíme ale počítat s dobou marinování masa.