Vepřové nudličky Gyros recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 lžička solamyl
5 lžic kečup
zelenina
olej na smažení
4 - 6 plátků vepřové maso
mletý černý pepř
1 balíček koření Gyros

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s kořením Gyros, pepřem, olejem a kečupem

  2. Vepřové plátky nakrájíme na dlouhé nudličky, promícháme se lžičkou solamylu a naložíme do marinády. Necháme alespoň 1 hodinu uležet, nejlépe ale přes noc. Maso je pak křehčí a pikantnější

  3. Naložené a uleželé maso zprudka smažíme na rozpáleném oleji. Smažíme téměř do křupava, ale ne do vysušení masa. Vepřové nudličky podle chuti ještě osolíme

  4. Vepřové nudličky Gyros podáváme s hranolky nebo s rýží a zeleninovou oblohou. Doplnit můžeme tatarskou omáčkou

  5. Samotná příprava trvá jen několik minut, musíme ale počítat s dobou marinování masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!