Italská rajčatová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- cukr sůl petrželka 50 g cibule 1 ks celer 600 g rajče 1 ks mrkev bazalka 1 lžíce olivový olej mletý černý pepř
Postup Italská rajčatová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (mrkev, cibule, celer a rajčata) očistíme. Rajčata nakrájíme na kousky a na plátky karotku, cibuli a celer. Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme
Vše dusíme na oleji pod pokličkou asi půl hodiny. Pak směs prolisujeme, osolíme, osladíme a opepříme a dusíme bez pokličky do té doby, než nám omáčka zhoustne
Do hotové italské rajčatové omáčky můžeme přidat trochu čerstvých bylinek. Italskou rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami
Foto: Shutterstock.com