Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl 4 ks vejce 50 g máslo 1 lžíce ocet ledový salát 8 plátků bílá veka 1 lžíce čerstvá pažitka 4 plátky velikonoční masová nádivka
Postup Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s prolisovaným česnekem a solí dohladka. Ochuceným máslem potřeme plátky veky a z obou stran na suché pánvi opečeme dozlatova. Plátky masové nádivky nebo sekané upravíme do velikosti plátků veky a také z obou stran opečeme
Připravíme si ztracená vejce. V menším rendlíku přivedeme k varu vodu a jakmile se začne vařit, přidáme do ní lžíci octa. Vodu nesolíme. Každé vejce zvlášť vyklepneme do mističky a vroucí vodu v rendlíku rychle zamícháme tak, aby vznikl vír. Pak do jeho středu vlijeme jedno vejce, jakmile bude bílek pevný, ihned rendlík odstavíme z tepla a vejce necháme ještě asi 2 minuty dojít. Tímto způsobem postupně připravíme všechna vejce a necháme je na ubrousku okapat
Mezi dva opečené česnekové toasty vložíme plátek opečené nádivky, list salátu a nahoru umístíme ztracené vejce, které osolíme, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme
Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem podáváme teplé jako pohoštění pro koledníky, ale chutnat budou i na druhý den po Velikonočním pondělí.