Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce ocet
ledový salát
8 plátků bílá veka
1 lžíce čerstvá pažitka
4 plátky velikonoční masová nádivka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem a solí dohladka. Ochuceným máslem potřeme plátky veky a z obou stran na suché pánvi opečeme dozlatova. Plátky masové nádivky nebo sekané upravíme do velikosti plátků veky a také z obou stran opečeme

  2. Připravíme si ztracená vejce. V menším rendlíku přivedeme k varu vodu a jakmile se začne vařit, přidáme do ní lžíci octa. Vodu nesolíme. Každé vejce zvlášť vyklepneme do mističky a vroucí vodu v rendlíku rychle zamícháme tak, aby vznikl vír. Pak do jeho středu vlijeme jedno vejce, jakmile bude bílek pevný, ihned rendlík odstavíme z tepla a vejce necháme ještě asi 2 minuty dojít. Tímto způsobem postupně připravíme všechna vejce a necháme je na ubrousku okapat

  3. Mezi dva opečené česnekové toasty vložíme plátek opečené nádivky, list salátu a nahoru umístíme ztracené vejce, které osolíme, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme

  4. Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem podáváme teplé jako pohoštění pro koledníky, ale chutnat budou i na druhý den po Velikonočním pondělí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!