Hrušky s vanilkovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 80 g máslo 1/2 l mléko 1 ks pomeranč 5 ks hřebíček 1 balíček vanilkový cukr 2 ks velká hruška 5 lžic hustá zakysaná smetana 3 lžíce třtinový cukr 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 1/2 l sladké víno
Postup Hrušky s vanilkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do marinády a necháme macerovat přes noc
Marináda: Smícháme červené víno s pomerančovou šťávou, třtinovým cukrem a okořeníme hřebíčkem
Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme podle návodu na obalu hustý pudink, který necháme vychladnout
Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháváme uvařený pudink. Krém zlehčíme zakysanou smetanou
Hrušky vyjmeme z marinády, necháme okapat a nakrájíme na plátky
Do vychlazených misek nebo pohárů rozdělíme vanilkový krém, který poklademe hruškami, a podle chuti zakápneme vinnou marinádou
Hrušky s vanilkovým krémem podáváme s oplatkou nebo sušenkou.