Čokoládové klášterní rohlíčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 160 g máslo 1 ks žloutek 50 g cukr moučka 210 g hladká mouka 140 g mleté ořechy 50 g tmavá čokoláda čokoláda 70%
Postup Čokoládové klášterní rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Do misky odvážíme mouku, cukr (nejlépe i prosejeme), mleté vlašské ořechy a tyto sypké suroviny promícháme. Přidáme čokoládu, kterou nastrouháme, pokud chceme kropenaté rohlíčky, nebo rozpustíme pro tmavší jednolitou barvu. Přidáme změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny promícháme a zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout v lednici
Poté tvoříme rohlíčky ručně, které pak skládáme na plech vyložený pečicím papírem nebo naplníme formičky
Klášterní rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 minut, záleží na troubě
Konce vychladlých rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokolády. Čokoládové klášterní rohlíčky skladujeme v uzavřené krabičce v chladu a servírujeme jako vánoční cukroví.