Hrušky plněné sýrovým krémem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 100 g niva citronová šťáva 40 g vlašské ořechy mletý černý pepř 3 ks měkké vyzrálé hrušky 4 - 6 lžic zakysaná smetna 150 g rikota 6 ks vlašské jádro
Postup Hrušky plněné sýrovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme sýrový krém. Sýr niva a vlašské ořechy nastrouháme najemno. Obě suroviny vložíme do mísy a promícháme se sýrem rikota, přidáme zakysanou smetanu a vše vyšleháme do hladka. Podle chuti lehce přisolíme a opepříme. Krém necháme rozležet v chladu alespoň 30 minut
Hrušky očistíme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Nyní vydlabeme asi 1/3 dužiny tak, aby z půlek hrušek vznikly mističky k plnění krémem. Dužinu nakrájíme na malé kousky, které použijeme na ozdobu
Takto připravené hrušky zakapeme citronovou šťávou, bohatě naplníme sýrovým krémem, poklademe nakrájenou dužinou a ozdobíme jádrem vlašského ořechu
Pro úspěch toho receptu je nutné použít měkké vyzrálé máslové hrušky, které plníme výbornou sýrovou směsí s ořechy.