Ořechové suchárky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

3 ks bílek
6 dkg cukr moučka
6 dkg hladká mouka
14 dkg lískové ořechy
máslo a strouhanka na vymazání hřbetu

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mezitím si vymažeme srnčí hřbet máslem a vysypeme strouhankou. Poté pomalu vmícháme hl. mouku s cukrem do ušlehaných bílků. Do vzniklé hmoty vmícháme ořechy a vlijeme do hřbetu

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 - 40 min. (na špejli)

  3. Necháme vychladnout a krájíme (nejlépe na kráječi) na slabounké plátky (čím slabší, tím lepší) a sušíme na plechu při cca 140 stupních dokud nezačnou lehce hnědnout

  4. Ořechové suchárky můžeme dělat i ze tří dávek do 2 srnčích hřbetů. Suchárky jsou pak vyšší a hezčí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!