Ořechové suchárky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 3 ks bílek 6 dkg cukr moučka 6 dkg hladká mouka 14 dkg lískové ořechy máslo a strouhanka na vymazání hřbetu
Postup Ořechové suchárky
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mezitím si vymažeme srnčí hřbet máslem a vysypeme strouhankou. Poté pomalu vmícháme hl. mouku s cukrem do ušlehaných bílků. Do vzniklé hmoty vmícháme ořechy a vlijeme do hřbetu
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 - 40 min. (na špejli)
Necháme vychladnout a krájíme (nejlépe na kráječi) na slabounké plátky (čím slabší, tím lepší) a sušíme na plechu při cca 140 stupních dokud nezačnou lehce hnědnout
Ořechové suchárky můžeme dělat i ze tří dávek do 2 srnčích hřbetů. Suchárky jsou pak vyšší a hezčí.