Vynikající ořechové řezy recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 g máslo 120 g máslo 1 dl rum 2 lžíce solamyl 2 lžíce mléko 300 ml mléko 0,5 ks citron 2 lžíce med 80 g cukr krupice 90 g cukr krupice 200 g cukr moučka 200 g hera 1 ks vanilkový cukr 500 g hladká mouka 2 lžíce hladká mouka 350 g vlašské ořechy 2 lžičky jedlá soda
Postup Vynikající ořechové řezy
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto zpracujeme v hustou vláčnou hmotu. Tu rozdělíme na poloviny a každou vyválíme samostatně na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C
Připravíme si griliáš. Máslo s cukrem a medem dáme do kastrůlku nebo na pánev a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše prohřejeme, až začnou ořechy karamelizovat. Pak horký griliáš rozetřeme na jeden připravený plát těsta
Pak dámě obě těsta péct do rozehřáté trouby a korpusy pečeme asi 10 - 12 minut. Necháme je vychladnout
Mezitím si připravíme krém. Mléko, mouku, solamyl a cukr svaříme v hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Pak přilijeme šťávu z půlky citronu a promícháme. Máslo našleháme s vanilkovým cukrem a po částech do něj zašleháváme kaši
Nyní plát bez ořechů pokropíme rumem, můžeme použít mašlovačkou. Rumu je dobré dát dost asi 1dl. Na plát nyní naneseme krém a přiklopíme plátem s ořechy. Ořechové řezy necháme do druhého dne zatuhnout
Druhý den ořechové řezy nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.